21 Şubat 2011 Pazartesi

2 Mart günü Kıbrıslılarla dayanışmak için sokaklara!


Kıbrıslıların yaptığı enternasyonal dayanışma çağrısına Türkiye'den birçok örgütlenme, platform ve sendikalardan destek yazıları ve eylemlilikler cevap olarak geldi. Kıbrıs'a atanan sömürge valileri ile Türk Devleti Kıbrıslıları sindirmek için elinden gelen her türlü imkânı kullanmaktadır.

Sanki Kıbrıs'a her ay hibe edilen paralar varmış gibi, Kıbrıslıları bu paraları yiyen ve nankör insanlar olarak göstermeye çalışan AKP'ye şu soruyu soruyoruz! AKP böyle hibe etmeyi madem ki çok seviyordun, neden işçiye, emekliye, memura bu kadar bonkör olmadın! Onlara Torba yasasını layık gördün. Bizler seni biliyoruz, sen karşılıksız allahı’ın tek bir kuruşunu vermezsin. Kıbrıs, Türk Devleti’nin arka pazarı olmuştur. Bankalar, Kumarhaneler, gasp edilen Rum topraklarından gelen paraların hesabını ver ilk önce sen işgalci Türk Devleti!

Kıbrıs'ta kurulan Türk ve Yunan kontr-gerilla örgütlerinin, Amerika ve İngiltere’nin politikalarıyla böldüğü ve sömürgeleştirdiği Kıbrıs’ın, 37 yıldır Türk işgali altındaki Kuzey Kıbrıs sömürgesinde artık patlama noktasına dayanmış ve sürekli kriz politikaları, sömürgeci ve yerleşik burjuvazi ve asker-sivil bürokrasisi için bir yönetim biçimi olmuştur. Kıbrıslıların kaderini Kıbrıslardan başka herkes belirlemiştir. ''Kıbrıs'ta Yunanistan'ın ne işi varsa Türkiye'nin Kıbrıs'ta stratejik olarak o işi var.'' İşte Recep Tayyip Erdoğan tam da Türk Devleti’nin sömürgeci ve işgalci yapısını burada anlatıyor.

28 Ocak'ta Kuzeydeki Kıbrıslılar kendi iradelerini grevlerle sokağa taşımışlardır. İşçiler ve memurlar bir daha tarihin çarklarını çevirmeye başlamıştır. Bu grevde Türkiye'nin elini yakasından çekmesini isteyen kitlelere, TC hükümetiyle beraber Kıbrıs'taki Türk faşist güçler saldırmaya başlamıştır. Kıbrıslıların bu süreçte saldırılara karşı yanlarında olan enternasyonal dostları olmuştur. Başta Türkiye'den birçok Örgüt, Sendika ve Partiler bizleri yalnız bırakmamışlar, bu sınıf taaruzuna karşı enternasyonal tavrı almışlardır. Almanya'da ve İngiltere’de de Kıbrısların sesini sokağa taşıyanlar olmuştur.

AKP, demokrasisini öğrencilere, Kürtlere, işçilere polis saldırılarıyla kurmaya çalıştığı bu dönemde, bizler sınıf kardeşlerimizle ve ezilen Kürt halkıyla beraberiz. Aslında bizimle aynı kaderi paylaşan Kürt halkının mücadelesi ve bizimle aynı neo liberal paket saldırısına uğrayan Türkiye işçi sınıfı bizim sınıfımızdır! Bu yüzden bu mücadelelerin ayrıca birleştirilmesi çağrısında bulunuyoruz!

2 Mart günü Kıbrıs'ta genel grev var. 'Hakaretlere son!' şiarıyla bu yürütülen bu genel grev, Kıbrıs'taki emekçilerin ve işçilerin gözlerini başta Türkiye'deki sınıf kardeşleri olmak üzere Enternasyonal işçi sınıfına çevirmiştir. Bizlerin yürüttüğü bu haklı mücadelede 2 Mart günü bulunduğunuz şehirlerde bizlerle destek etkinlikleri ve eylemleri Kıbrıs emekçilerini ve işçilerini güçlendirecektir!

Yaşasın enternasyonal dayanışma! Kıbrıs Kıbrıslılarındır!
AKP elini Kıbrıs'tan ve Türkiye işçi sınıfından çek! 
Sömürgeci Türk Devleti Kıbrıs’tan Defol!
2 Mart'ta mücadele bayrağını yükseltelim!

Yasemin Hareketi http://www.afrikagazetesi.net/
Enternasyonalist Dayanışma http://enternasyonalistkibris.blogspot.com/
Devrimci Enternasyonalist Örgüt (RİO) www.revolution.de.com
Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder