6 Şubat 2011 Pazar

“Türkiye, Kıbrıs’ın yakasını ne zaman bırakacağız?”*

Forza Livorno, İtalya’da Irak’ta ölen İtalyan askerleri için tüm ülkede yas ilan edilerken, hazır biz işgalci askerler için saygı duruşunda bulmayacagız dizen Livorno tribünlerinin Türkiye’de temsilcileri olmak için bu forumu kurmuştuk.
Kıbrıs’taki Türkiyenin taraftar grupları oradaki faşist hareketle Kıbrıslılara karşı eylemlere girişince, bizlerde Türkiye’deki taraftarların başka bir sesi de var diyebilmek için, oradaki faşist güçlerle ortak hareket eden taraftar gruplarını kınıyor ve aşağıdaki açıklamamızı yayınlıyoruz!
Forza Livorno
“Türkiye, Kıbrıs’ın yakasını ne zaman bırakacağız?”*
Daha önce Ultraslan ve KKTC Çarşı ile Kuzey Kıbrıs’taki işgal rejiminin uluslararası statü kazanması için şoven gösteriler düzenleyen Genç Mücahitler, bu kez de Neoliberal saldırılara karşı düzenlenen 28 Ocak Mitingi’nden sonra “Ankara elini yakamızdan çek!” pankartını bahane ederek Kıbrıslılar’a “Or…Çocuğu” yazılı bir pankartla hakaret etmiştirler.
Şimdi söyleyin bakalım… Türk faşistlerinin Kıbrıslılara küfrettiği bir coğrafyada hâlâ işgal olmadığını mı sanıyorsunuz?! Kuzey Kıbrıs’ta Çarşı’nın ve Ultraslan’ın ülküdaşı olan Genç Mücahitler’e karşı durmak Forza Livorno’nun ve bütün enternasyonalistlerin can alıcı görevidir.
Türkiye Cumhuriyeti hükümetlerinin Turgut Özal zamanından beridir dayattığı “Ekonomik Paketler” kemiğe dayanmış ve Tayyip Erdoğan hükümetinin diktatörlüğü altında Kıbrıslılar’ın isyanına sebep olmuştur. 28 Ocak günü düzenlenen mitingte Kıbrıslılar’ın taşıdıkları sömürgecilik karşıtı pankartlar dikkat çekmişti. “Ankara ne paranı, ne paketini ne de memurunu istemiyoruz!” (Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası), “Ankara elini yakamızdan çek!” (Baraka Kültür Merkezi), “Talimatla yönetilmeye hayır!”, “Ankara’nın paketlerine, Acentaların işbirliğine, Hem ustalarına hem çıraklarına Direneceğiz!” (Yeni Kıbrıs Partisi) gibi pankartlar dikkat çekti. Görüldüğü gibi sloganlardan “Ankara” hiç eksik olmadı… Hiç de şaşılacak bir durum değil, çünkü Ankara’nın müdahaleciliği hiç bu kadar çıplak elle yapılmamıştı. Daha önceleri yalnızca demografik yapıyla oynayan ve kendi demokrasi kuklasını oynatan Ankara’ya artık ne demografiyle oynamak ne demokrasiyle oynamak ne ekonomiyi yerle bir etmek yetiyor… Kendisine “Anavatan” diyen her sömürgeci kara parçası gibi daha fazlasını küstahlıkla istiyor!
Genç Mücahitler adındaki ve yukarıda da bahsettiğimiz taraftar gruplarıyla birlikte hareket eden ve adada terör estiren kontrgerilla örgütü, Baraka Kültür Merkezi’ne “Or… Çocukları” şeklinde bir pankartla giderek Kıbrıs’taki Türk işgalinin geldiği aşamayı göstermiştir. Kıbrıs’ta Türk sömürgeciliği Cemil Çiçek’in ‘Sömürge valisi’ edasıyla yaptığı hakaretlere ve aşağılamalara bir yenisini eklemiştir. Asker-sivil bürokrasinin bu hezeyanları halkların devrimci mücadelesi ve dayanışmasıyla bastırılacaktır.
Faşistlerin “Kıbrıs Türk’tür, Türk kalacak!” sloganına ve “Or… Çocukları”na verilecek cevap: Biz küfür eden ve kırılan değil, birleşen ve büyüyen haritaların kardeşleşme mücadelesi için Vardık, Varız ve Varolacağız! Yaşasın halkların ve renklerin kardeşliği!
*küçük İskender [Türkiye şiiri]
Forza Livorno
Enternasyonalist Dayanışma.
enternasyonalist_kibris@yahoo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder