18 Şubat 2011 Cuma

İzmir Sendikalar Birliği'nden Destek !


Kıbrıs'taki Göç yasasına hayır!

28 Ocak günü Kıbrıs'ta genel grev ile sendikalar platformu UBP hükümetinin Neo liberal saldırı paketine karşı tepkisini ortaya koymuştur. Sendikalar Platformu tarafından 2011 senesi toplumsal varoluş yılı ilan edildi. Birçok işletmede ve devlet dairesinde şu an süresiz grev vardır ve önümüzdeki günlerde yeni eylemlerle direniş devam edecektir.

Sendikaların "Göç Yasası" adını verdikleri "Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş - Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi Yasa Tasarısı bir sure önce uzun direnişlere rağmen meclisten geçirilmiştir. Yasa, kamu görevine girecek olanların aylık maaş, ücret ve diğer ödeneklerini, genel maaş kademelerini, hizmet sınıflarının ve derecelerinin maaş kademelerini, kademe ilerlemelerini, hizmet sınıfı olanların sınıfları içinde yükselmelerini ve hizmet sınıflarını değiştirmelerini, hizmet sınıfı olmayanların bulundukları kadro içinde ilerlemelerini, başka kadrolara geçmelerini ve yükselmelerini düzenliyor. Kısacası maaşların yarı yarıya düşürüldüğü ve barem artışlarının eskiye oranla ortadan kalktığı bir döneme girilmiştir. Yeni dönemde ise emeklilerden yapılan kesintiler, eklenen yeni vergiler, KDV’den alınan paranın ortadan kalkması sürdürülmekte, enflasyona göre maaş düzenlemesi anlamına gelen Eşel Mobil hakkı da ortadan kaldırılmıştır. Ögrenci burslarının yatmaması, Atatürk Öğretmen Akademisinin belirsiz konumu ve diğer taraftan Doğu Akdeniz Üniversitesinin kapatılan fakülteler ve işten atılan işçilerin muğlak durumu ile birlikte başta Telekomünikasyon ve Kooperatiflerin olmak üzere yeni özelleştirmelerin hayata geçirilme planları ve AKP hükümeti tarafından başlattırılarak el konulan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın peşkeş çekilmesi süregelen politikalardandır. Havayollarında işten atılan işçiler ise yeni kurulan havayollarına yerleştirilmemektedirler. 

Türkiye'de sürdürülen özelleştirmeler ve çıkartılmak istenilen Torba yasasının paralel olarak Kıbrıs'ta da özelleştirilmeler ve sosyal hak gaspları uygulanmaktadır. AKP hükümeti iktidardaki UBP aralığıyla Kıbrıs'ta vahşi kapitalizmi oradaki emekçilere dayatmaktadır. İzmir Sendikalar Birliği olarak bizler Kıbrıs'taki emekçilerin mücadelesini destekliyoruz. Kıbrıs'taki ve Türkiye'deki emekçi düşmanı paketlerin hemen geri çekilmesini talep ediyoruz!
                                                                                    

                                                                                                 İzmir Sendikalar Birliği
                                                                                                             Yürütmesi


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder