6 Şubat 2011 Pazar

NATO Kürdistan'dan ve Kıbrıs'tan defol!

Kürdistan ve Kıbrıs Türkiye'nin iki sömürgesidir. Aynı zamanda NATO ülkelerinin Uluslararası sömürgeleridir. Kürdistan emperyalist güçler tarafından 4 parçaya bölünürken, Kıbrıs da NATO operasyonu ile iki parçaya bölündü.

Neden Kıbrıs NATO için önemlidir?

Kıbrıs'ta iki İngiliz üssü ve ABD Echelon casusluk üssü, Baf havaalanında Fransız askerleri de konuşlandırılmıştır. Güney`deki Yunan Ordusunun birliklerinin yanısırada 40.000'den fazla da Türk askeri ile Kuzey Kıbrıs işgal edilmiştir.

Kıbrıs emperyalistler için batmaz uçak gemisidir. Jeopolitik olarak Kıbrıs Yunanistan, Türkiye, Mısır, Tunus, Libya, Filistin, Lübnan ve İsrail hattında önemli bir konumdadır. Böylelikle NATO Kıbrıs üzerinden bu bölgeyi NATO ülkelerinin ekonomik ve politik çıkarları tehlikeye girdiği zaman militarist baskı altına alabilmektedir. Kıbrıs halkı yıllarca Yunan ve Türk Gladyoları tarafından terörize edildi, böylelikle bu halk bölündü ve yem oldu. Bugün bu güçler yeniden harekete geçiyor, çünkü barış hareketi tekrar güçlenmeye başladı.

Kıbrıs'ın petrol rezervleri Mısır ile Kıbrıs arasında bulunmaktadır. Kıbrıs'taki madenler ingiliz sömürgeciligi tarafından yağmanlanmıştır. Kuzey Kıbrıs Türk kapitalistlerinin ortak olduğu Off Shore bankaların ve para aklama gazinolarının merkezidir. Bu şekilde b u ülke NATO'nun para aklama merkezidir. Bunun yanısıra Kıbrıs Türk kapitalistlerinin ilkel birikim ülkesidir, buradaki topraklar ve hoteller türk kapitalistlerine peşkeş çekilmiştir.

Neden Kürdistan NATO için önemlidir?

Kürdistan petrol ve su gibi doğal zenginliklerin coğrafyasıdır – bunlardan su yaşamsal olarak hiç olmadığı kadar günümüzde önemlidir. Su savaşlarının gündeme geldiği bir coğrafyadır bu bölge. Milyonlarca Kürt Türkiye'de ve Avrupa kıtasında ucuz iş gücü olarak kullanılmaktadır. Tarih sahnesinden Kürdistan'ı silmek için bu coğrafya dört parçaya bölünmüştür. Kürtleri ezenler, batılı güçler tarafından desteklenmiş ve siyasal olarak önleri de açılmıştır, bundan dolayıdır ki, bu batılı emperyalist güçlerin Kürtlerin hakkı için ya da demokrasi adına ortaya çıkmaları ikiyüzlülüktür.

Kürt işçi sınıfı ve entellektüelleri Türk kontürgerilasının hedef tahtası olmuştur. Bu şekilde Kürdistan'ın sömürge olarak kalmasını sağlayarak, buranın doğal kaynaklarına el koymuş, muhtemel bir rakip burjuva sınıfını engellemiş, bu coğrafyada politik ve askeri hareket etme alanını genişletmiştir. Kürdistan NATO için Ortadoğunun ve Yakındoğunun kapısıdır. Kürdistan, Kıbrıs ve Filistin ile birlikte bu bölgenin barışının anahtarıdır.

AKP Kıbrıs'ı ve Kürdistan'ı ekonomik olarak daha çok sömürme amacındadır!

TC hükümeti yıllardır Kürdistan ve Kıbrıs'taki sömürge durumunu derinleştirmektedir. Bu amaçla ekonomik sömürü sürdürülmektedir. Kuzey Irak'ta ( Güney Kurdistan) Türk burjuvazisi özel Türk okulları inşaası için çalışırken, bir yandan da ihalelerde pay almak için uğraşmaktadır. Burada AKP İslami bir köprü olarak inşaa etmekte, böylelikle ulusal ve sömürge sorununa İslami bir örtü giydirmektedir.

Kıbrıs'ta ise AKP hükümeti özelleştirmelerle işçi sınıfına ve emekçilerine saldırmakta ve böylelikle Türk sermayesine daha çok imkan sunmayı amaçlamaktadır. AKP Türk milliyetçiliğini bir köprü olarak inşaa etmekte, böylelikle ulusal ve sömürge sorununa Türk miliyetçisi bir örtü giydirmektedir.

Kıbrıs'ta ve Kürdistan'da sömürgeleştirme nasıl son bulur?

Kürdistan ve Kıbrıs emperyalizm için Ortadoğu ve Yakındoğudaki savaş ve karışıklıklar için
askeri birer üstür. Bu ülkeler NATO ve özellikle Türkiye tarafından işgal altında tutuldukları sürece, bu coğrafyada barış mümkün değildir. Bu nedenle bu ülkelerde yeni kapitalist sistemlerin inşaa edilmesi barışı getirecek bir adım değildir, çünkü kapitalist ülkeler en kısa sürede NATO`nun ve emperyalizmin birer parçası haline gene gelecektir. Anti-sömürgeci bir hareket ancak NATO üslerinin olmadığı bir coğrafyada başarılı olabilir.

Bir anti-sömürgeci hareket ancak sömürgeciliği ve emperyalizmi aynı zamanda anti-kapitalist olduğu zaman aşabilir!

Almanya NATO'dan çıksın!
NATO Kürdistan'dan ve Kıbrıs'tan defol!
Ortadoğu ve Yakındoğu sosyalist cumhuriyetlerinin bir halkası olacak özgür ve sosyalist Kürdistan ve Kıbrıs için ileri!

4-5 subat 2011 münihte düzenlenen nato güvenlik konferansinda dagitilan bildiri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder