6 Şubat 2011 Pazar

Dayanışma halkların zarafetidir!

Kısa bir süredir dünyada anlamı yeniden kavranan ve sınıf mücadelelerinde yerini alan enternasyonalist dayanışma bu kez de sembolik de olsa Berlin’de Türkiye Cumhuriyeti elçiliği önünde Kıbrıs için hayat bulmaktadır.
Daha önce Tekel direnişinde etkisini artıran uluslararası dayanışma, geçtiğimiz günlerde de İspanya, Almanya ve Türkiye’de sendikalı oldukları ve daha iyi koşullarda çalışmak istedikleri için işten atılan UPS işçileri için yükselenmiştir. Hatta öyle ki enternasyonalist mücadele olmadan tek tek ülkelerde başarı kazanılamayacağı da öğrenilmiştir UPS mücadelesinde. TC hükümetinin Kıbrıslı’nın önüne koyduğu Telekomünikasyon Dairesi’den Vakıflar’a Kooperatif’e ve  Limanlar’a kadar olan özelleştirme paketinin önünde durmanın da yegane yolu budur.
Tümtiş Sendikası üyesi bir Liman işçisinin söylediği gibi: “Şimdi enternasyonal dayanışma, bizim buradaki mücadelelerin ayrılmaz bir noktası artık. Uluslararası şirketlerin dize getirilmesi için uluslararası bir örgütlülük gerekli. Bu olmadan bir çok şey eksik kalıyor ve aksıyor.”
Önce Yunanistan’da daha sonra İngiltere ve Fransa’da neoliberal sınıf taaruzuna karşı başlayan isyanlar şimdi de Cezayir ve Tunus’ta halkların devrimci mücadelesinde kendini göstermektedir. Bir yanda kıta Avrupa’sı diğer tarafta Akdeniz’de büyüyen bu dalga, aslında isyanın “bulaşıcı” olduğunu ve uluslararası bir konjonktürde gerçekleştiğini bir kez daha göstermektedir.
Akdeniz, Mare Nostrum (Bizim Deniz) olma yolunda ilerlemektedir. Kıbrıs ise bu enternasyonal mücadelenin bir cephesidir. Daha önce UPS ve Tekel mücadelelerinin başarısı için Avrupa’da dayanışma örgütleyen sendikacılar ve gençler, şimdi de Kıbrıs’taki 2011 Ocak ayı eylemlilikleri, genel grev ve 28inde yapılacak mitingle dayanışmak amacıyla Berlin’de Türkiye Cumhuriyeti elçiliği önünde, 28 Ocak’ta (yani bugün) pankart açıp bildiri dağıtacaklardır.  Önümüzdeki hafta ise Münih’te “Bir sömürgede genel grev ” başlığı altında Kıbrıs’taki mücadeleyle dayanışma paneli ve gene Münih’te NATO Güvenlik Zirvesi’nde Kıbrıs için pankart açıp bildiri dağıtacaklardır.
Che Guevara’nın dediği gibi: “Dayanışma halkların zarafetidir, inceliğidir!” Bunu unutmadan, bugün bizim için yapılan dayanışma yarın bir başkası için gereklidir! 

Enternasyonalist Dayanışma.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder