26 Şubat 2011 Cumartesi

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI !


HALKIN DEVRİMCİ MUHALİF SESLERİ SUSTURULAMAZ!


23 Şubat 2011 günü; Türkiye-Kuzey Kürdistanın`da Türk hakim sınıflarının anti- demokratik ve saldırgan tutumu sonucu , aralarında  Halkın Günlüğü Gazetesi  çalışanlarının da bulundugu bir çok  DHF (Demokratik Haklar Federasyonu)  çalışan, temsilcisi ve taraftarı  gözaltina alınmıştır.

Son dönemlerde özellikle halk içerisinde düzenlediği bir çok kampanya ile, yoğun  devrimci poltik çalışmalar yaparak , Emperyalizme ve onun yerli işbirlikcisi Türk hakim sınıflarına yönelik, devrimci toplumsal muhalefeti örgütleme cabasında olan devrimci  bir kurumdur DHF... 

Tüm bu sebeplerden ötürüdür ki bir çok devrimci kurum gibi bugün Türk hakim sınıflarının saldırı terörü ile  bir kez daha karşı karşıya kalmıştır.

Türkiye-Kuzey Kürdistan`da demokratik halk iktidarı perspektifi ile demokratik reflekslerin artırılmasının, yaygınlaştırılmasının çabasında olan bu iki devrimci kuruma yönelik Adana, Mersin, İstanbul, Hatay, Zonguldak ve Amed  illerinde  yapılan gözaltı saldırılarını  protesto etmek için, Viyana`da tepkilerimizi bir basın açıklaması ile dile getireceğiz.

Tüm devrimci, demokrat, yurtsever kurum ve kişileri sesimize ses vermeye çağrıyoruz.

GÖZALTINA ALINAN DHF ve HALKIN GÜNLÜGÜ GAZETESİ ÇALIŞANLARI DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!

BASIN AÇIKLAMASI


Tarih:26.02.2011 (Cumartesi)
Saat: 14°°- 16°°
Yer:  Stephansplatz  ( U3)
         Viyana

Avrupa Demokratik Haklar Konfederasyonu
Avusturya Demokratik Haklar Federasyonu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder